Jedálny lístok ŠJ Malokarpatské nám.6,ŠJ Heyrovského 4
Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č. 1761/2005-100 a výnosu č. 3069/2005-100 je povinosťou školských jedální informovať rodičov o obsahu alergénov v potravinách.
Zoznam alergénnych zložiek:
1. Obilniny, 2. Kôrovce, 3. Vajcia, 4.Ryby, 5. Arašidy, 6. Sójové zrná, 7. Mlieko, 8. Orechy, 9. Zeler, 10. Horčica, 11. Sezamové semená, 12. Oxid siričitý a siričitany, 13. Vlčí bôb, 14. Mäkkýše
Jedálny lístok sa zostavuje vždy týždeň vopred. Pri jeho zostavovaní sa hladie dôraz na pestrosť, obmieňanie technologických postupov prípravy, obmieňanie príloh, šalátov, či dezertov. Obed pozostáva z polievky, hlavného jedla, ovocia, nápoja, dezertu alebo šalátu. Zeleninové šaláty sa pripravujú z čerstvej sezónnej zeleniny.
Zásady pre zostavovanie jedálnych lístkov v zariadeniach školských jedální nájdete TU.
JEDÁLNY LÍSTOK šk. rok 2019/2020
|